Berluskoni bez imuniteta

Ustavni sud Italije poništio je zakon koji jamči imunitet italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, javila je agencija ANSA.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

20:19

Default images

Odluka ustavnog suda povezana je sa sudskim procesom u Milanu zbog korupcije. Presuda bi mogla da primora Berluskonija da podnese ostavku i raspiše prevremene parlamentarne izbore, ocenjuje agencija AP.

Zakon o imunitetu štiti četiri italijanska najviša zvaničnika dok su na položaju - predsednika, premijera i predsedavajuće gornjeg i donjeg doma parlamenta.

Agencija ANSA i Apkom javili su da je 15 sudija Ustavnog suda donelo tu odluku posle dva dana razmatranja slučaja. Na odluku suda ne može se uložiti žalba.

Ishod današnje odluke jeste da se može nastaviti sudski proces u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: