Međunarodna poternica za Knezovićem

Uprava policije Federacije BiH raspisala je međunarodnu poternicu za Oliverom Knezovićem, osumnjičenim za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 07.10.2009.

11:20

Default images

Knezović je osumnjičen da je u nedelju ubio navijača iz Sarajeva Vedrana Puljića (24). Knezović je u ponedeljak uveče pobegao iz policije u Širokom Brijegu. Prema navodima sarajevskih medija, Knezović je navodno priznao da je pucao u navijača Vedrana Puljića iz "kalašnjikova".

Navijači fudbalskih klubova Sarajevo i Široki Brijeg sukobili su se u nedelju u Širokom Brijegu u Hercegovini, pred početak utakmice ta dva kluba. Više od 30 osoba je potom smešteno u bonicu.

Policija u saopštenju moli sve koji znaju za kretanje Knezovića, to jave najbližoj policijskoj stanici ili Federalnoj upravi policije.

"U sklopu istrage o okolnostima bekstva Olivera Knezovića iz prostorija za zadržavanje Odeljenja sudske policije, danas je slobode lišeno osam sudskih policajaca koji su tokom dana prosleđeni Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno delo protivzakonitog oslobađanja osobe koja je lišena slobode", navodi se u saopštenju.

Policija je dodala da je "u sklopu rasvetljavanja svih okolnosti događaja u Širokom Brijegu juče i danas u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu obavljeno više informativnih razgovora s osobama koje su identifikovane kao očevici ili učesnici navedenog događaja".

Knezovića traži i hrvatska policija

NAkon bekstva, Knezovića traži i hrvatska policija. Mediji prenose da je Knezović bivši vojnik hrvatskih paravojnih formacija u BiH.

Hrvatski mediji izveštavaju da su na svim graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini na području splitsko-dalmatinske policijske uprave pojačane kontrole svih ljudi koji prelaze granicu, a policijske patrole pojačano legitimišu građane.

S obzirom na to da Knežević, kao Hrvat, ima i hrvatsko državljanstvo nije nemoguće da je pobegao u Hrvatsku koja ga, prema zakonu, ne može da izruči.

Kako se u BiH nalaze neki ratni zločinci, kao što je Branimir Glavaš i kriminalci koji imaju i državljanstvo BiH u koju su pobegli, oni ne mogu biti izručeni Hrvatskoj.

Hrvatska, u kojoj se nalane neki begunci iz BiH, inicirala je potpisivanje sporazuma o međusobnom izručenju osuđenih lica, što ne bi važilo za optužene i osuđene za ratne zločine.

Sporazum oko koga se pregovara predvideo bi i da lica koja je osudila Hrvatska, a koja su u BiH, kaznu služe u tamošnjim zatvorima i obrnuto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: