Dodik posetio Plavšićevu

Biljana Plavšić oseća se dobro i raduje je odluka Tribunala o puštanju na slobodu 27. oktobra, izjavio je premijer Srpske Milorad Dodik nakon što ju je posetio.

Izvor: FoNet

Sreda, 16.09.2009.

23:08

Default images

Navodeći da su razgovarali o mnogim temama, Dodik je kazao da Plavšićeva pre svega treba da se odmori i rehabilituje od svega što joj se desilo, s obzirom da je u zatvoru potrošila godine, preneli su sarajevski mediji.

"Zadovoljni smo i raspoloženi zbog činjenice da će Plavšićeva narednog meseca, shodno pravilima Tribunala, konačno biti puštena iz zatvora i na taj način, kao svi slobodni građani, uključiti se u društveni život našeg naroda", naveo je premijer RS.

Sa Dodikom u poseti Plavšić bili su i vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac.

Haški tribunal saopštio je u utorak da će Biljana Plavšić ispuniti uslove za puštanje na prijevremenu slobodu 27. oktobra, kada odsluži dve trećine kazne od 11 godina zatvora.

Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson obavestio je švedske vlasti da je uveren da bi Plavšićeva trebalo da bude puštena na slobodu, u skladu sa uslovima koje predviđa švedsko zakonodavstvo.

Biljana Plavšić je u pritvorskoj jednici UN u Ševeningenu provela 245 dana, a 26. juna 2003. godine prebačena je u Švedsku na odsluženje ostatka kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: