Počinje proizvodnja u Petrohemiji

Proizvodnja u pančevačkoj hemijskoj industriji Petrohemija sutra će ponovo biti pokrenuta posle tri meseca pauze, potvrđeno je u toj kompaniji.

Izvor: Beta

Sreda, 16.09.2009.

17:25

Default images

Svečanom početku rada pogona Etilen sutra pre podne prisustvovaće ministri ekonomije i energetike, Mlađan Dinkić i Petar Škundrić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, direktori NIS-a i Luikoila, Kiril Kravčenko i Aleksandar Panfilov, i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Uprava Petrohemije u ponedeljak je sa NIS-om i Lukoilom potpisala ugovore kojima se reguliše način otplate duga za sirovinu od 200 miliona evra i kontinuirano snabdevanje sirovim benzinom za dalju proizvodnju.

Petrohemija je zaustavila svoje pogone krajem juna jer dobavljači zbog dugova nisu više bili spremni da isporučuju sirovinu za proizvodnju.

Početkom septembra iz fabrike je uz otpremnine otišlo 550 radnika, što je bio uslov Vlade Srbije da se preduzeću obezbede garancije za plaćanje dugova i kreditiranje stabilne proizvodnje.

Prema ugovorima sa naftnim kompanijama, Petrohemija će mesečno dobijati 40.000 tona sirovog benzina, što će joj omogućiti proizvodnju punim kapacitetom, izjavio je ranije vršilac dužnosti generalnog direktora Saša Pavlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: