SAD traže pomoć Teherana

Američka državna sekretarka Hilari Klinton pozvala je vlasti u Teheranu da saopšte novosti o trojici Amerikanca koji su nedavno navodno uhapšeni u Iranu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2009.

19:26

Default images

Ona je pozvala iransku Vladu da utvrdi činjenice i "vrati trojicu Amerikanaca što je pre moguće". Iranska televizija je u subotu javila da su tri Amerikanca privedena jer su ilegalno iz Iraka ušli na iransku teritoriju.

Stejt department u subotu je zatražio od Švajcarske, koja zastupa interese SAD u Teheranu, da potraži više informacija o tom slučaju.

Hilari Klinton je danas rekla da švajcarska strana pokušava da dođe do informacija u iranskom Ministarstvu spoljnih poslova, ali da još nema zvanične potvrde da su trojica uhapšena.

Prema rečima jednog kurdskog zvaničnika, trojica Amerikanaca su kontaktirala jednog kolegu i rekli da su ušli na iransku teritoriju u petak greškom, i da su ih odmah opkolili vojnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: