Nagrada komesarijata za zdravlje EU

Najbolji plakat za promociju zdravstvene zaštite mladih u zemljama Evropske unije dizajnirao je student iz Srbije Danilo Arsenijević, odlučeno je u Briselu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

16:36

Default images

U žestokoj konkurenciji akademaca iz cele Evrope, budući stomatolog iz Kragujevca zaslužio je diplomu za najbolji plakat, koju mu je u Briselu uručila evropska komesarka za zdravstvo. Plakat Danila Arsenijevića će promovisati zadravstvenu zaštitu mladih u Evropskoj uniji.

Tako su ocenili zvaničnici Evropske komisije kada su rad kragujevčanina Danila Arsenijevića ocenili kao najbolji na konkursu.

Danilu je Evropska komisija platila put i obezbedila smeštaj, kako bi prisustvovao uručenju priznanja.

Plaketa je mladom Kragujevčaninu uručena u prisustvu visokih zvanica Svetske zdravstvene organizacije, ali članova holandske kraljevske porodice.

Iako je idejno rešenje veoma jednostavno, Evropski zvaničnici ocenili su da je Arsenijevićev plakat pogodio suštinu.

Mladi Kragujevčanin kaže da pauze u pripremanju ispita koristi za druženje sa svojim vršnjacima, ali i za slikanje i dizaniranje, što smatra svojim hobijem.

Treba reći da će ovaj poster svoje mesto naći u školama širom Evrope, kako bi uticao na svest mladih o značaju preventivne zdravstvene zaštite, ali i očuvanja životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: