Astrolog uhapšen zbog predviđanja

Vlasti Šri Lanke uhapsile su popularnog astrologa zato što je predvideo da će predsednik zemlje biti skinut sa položaja.

Izvor: Beta

Petak, 26.06.2009.

17:43

Default images

Policija je danas saopštila da je astrologa Čandrasiri Bandaru uhapsila u sredu uveče, sa namerom da ispita "izvore" njegovih predviđanja i u strahu da bi širenje ovakvih vesti moglo da dovede do pada vlade.

U saopštenju se navodi da je astrolog na jednom sastanku opozicije prošle nedelje rekao da će premijer preuzeti položaj predsednika 9. septembra, a da će lider opozicije postati premijer. Šta će biti sa predsednikom Radzapaksom, u Bandarinoj viziji nije saopšteno.

Bandarino predviđanje došlo je u vreme ogromnog rasta Radzapaksine popularnosti nakon vojnog poraza Tamilskih tigrova i okončanja
decenijskog građanskog rata u zemlji. Njegova vladajuća pratija čak je predložila da mu se da drugi šestogodišnji mandat bez izbora, ili da se promeni Ustav kako bi mu se omogućilo da bude doživotni predsednik.

Astrologija je veoma uticajna u Šri Lanki, i u privatnom i u političkom životu, i slučaj Bandare se zato smatra vrlo ozbiljim upozorenjem. Sam Radzapaksa koristi astrološke "usluge" pred putovanja ili važne govore i ima svog omiljenog astrologa.

Bandara, koji ima svoj nedeljni televizijski program i piše političke uvodnike za proopozicione medije, jedan je od najpopularnijih astrologa u Šri Lanki.

Jedan od urednika novina u kojima Bandara piše saopštio je da je Bandara uhapšen u svojoj kući i da se "još nije vratio".

Njegov jedini greh, navodi se u saopštenju opozicione Ujedinjene nacionalne partije, jeste što njegovo predviđanje nije povoljno za vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: