Poplavljen stan nakon rušenja krova

Stan tročlane porodice Popović u Ulici Stevana Sremca u Beogradu potpuno je poplavljen posle rušenja dela krova po nalogu građevinske inspekcije.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

16:44

Default images

U opštinskoj upravi Stari grad kažu da je graditelj imao rok da sam ukloni deo objekta koji je bespravno građen i da će izvršenje biti nastavljeno. Nalog za rušenje građevinske inspekcije opštine Stari grad stigao je 23. juna i tada su majstori počeli da ruše deo krova, koji ne ulazi u građevinsku dozvolu.

"Spornih je ovih ovde 60 centimetara za koje su ostala tri izvođača koji su sa nama gradili pod istom dozvolom uspeli da legalizuju jer su oni sada odvojili svoj kućni savet i od svojih stanara sada dobili potpise, a mi smo tu ostali sporni zbog tih 60 centimetara", kaže Anita Popović.

Rušenje je izazvalo plavljenje stana u kom žive Popovići, a za koji imaju uredna dokumenta. Iz poplavljenog stana Popovića, voda je počela da curi u stan koji se nalazi sprat niže.

"Ja ću sada da se posavetujem sa pravnicima, advokatima, sa stručnjacima iz građevinske struke, jer je ovde naneta nenadonadiva šteta. Jasno mi je, neki član zakona postoji po kome su oni ovo radili, ali sa druge strane smatram da ljudi koji sede na takvim mestima moraju dobro da uzmu u obzir šta proizilazi iz nekog njihovog čina”, kaže Mara Popović.

“Znači, pitanje je da li je bitno da se postigne hir nečiji da se sruši nadzidak od 60 centimetara da se obore uslovi Zavoda za urbanizam i Zavoda za zaštitu spomenika", smatra ona.

Načelnik opštinske uprave Stari grad Dejan Kovačević, inače komšija Popovića, kaže da se u tom slučaju radi o bespravnoj gradnji i da sporni deo nije bio u procesu legalizacije jer postoji sudski spor između graditelja i Skupštine stanara.

"Uklonjen je krov iznad stana lica koje nije legalizovalo. Tačno je da tu postoji i drugi deo bespravnih radova, ti radovi su legalizovani u nekakvom postupku”, kaže on.

“Zbog kiše koja je noćas naglo padala odlučeno je da se to privremeno zaustavi, dok se ne steknu uslovi za nastavak izvršenja i radi se o tome da se sada samo sprečava šteta na delu koji nije obuhvaćen rešenjem o rušenju", navodi Kovačević.

U izgradnji potkrovlja zajedno su učestvovala četiri vlasnika stana, među kojima i Popovići.

Pre nekoliko godina došlo je podele ulaza u zgradu, tako da su se od jednog formirala dva ulaza i dve skupštine stanara.

Ostala tri vlasnika, koji sada žive u posebnom ulazu, dobili su dozvolu skupštine stanara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: