Optuženi zaprosio oštećenu

Optuženi za trgovinu ljudima Bojan Gmijović danas je u toku suđenja zaprosio Danijelu Lazarević, koju je tužilaštvo označilo kao oštećenu u tom postupku.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

15:29

Default images

Gmijović, koji je jedan od šestorice optuženih za zločinačko udruživanje i trgovinu ljudima u međunarodnim razmerama i boravi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zatražio je reč u toku glavnog pretresa u Specijalnom sudu u Beogradu, izašao za govornicu i upitao Lazarevićevu, inače njegovu dugogodišnju devojku, da li želi da se uda za njega.

Devojka koja je sedela u sudnici u delu za publiku, staklom ograđenim od dela za ostale učesnike u postupku, bila je iznenađena i ništa nije odgovorila.

Tek pošto je pretres završen, sudska straža dozvolila je paru da se poljubi i ostane zajedno nekoliko minuta, a potom je Gmijovića vratila u okružni zatvor.

Sudsko veće sudije Biljane Sinanović dozvolilo je paru da se venča pošto pribavi neophodnu dokumentaciju, a venčanje će najverovatnije biti obavljeno u zatvorskim prostorijama, kazao je Tanjugu Gmijovićev branilac Momčilo Minić.

Lazarevićeva je optužnicom Specijalnog tužioca označena kao oštećena, kao jedna od devojaka koje su se bavile prostitucijom u Italiji za račun ove grupe.
Ona je, međutim, svedočeći na prethodnom pretresu, porekla da se bavila prostitucijom, navodeći da je sa Gmijovićem u vezi pet godina i da su u Italiji, nevenčani, živeli zajedno.

Gmijović je po srpskoj poternici uhapšen u Italiji početkom 2008. godine, a Srbiji je izručen 22. avgusta, od kad je u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: