Pronađena tela iz nestalog aviona

Pronađena tela i delovi olupine nestalog aviona Er Fransa koji je u ponedeljak nestao iznad Atlantika, javlja BBC, pozivajući se na brazilsko vazduhoplovstvo.

Izvor: FoNet

Subota, 06.06.2009.

19:41

Default images

Tela su izvađena iz mora u 08.15 sati po brazilskom vremenu, izvestio je portparol brazilskih vojnih vazduhoplovnih snaga Horhe Amaral.Patolozi su na putu da pregledaju tela izvađena iz mora i daju svoje stručno mišljenje, rekao je on.

On je rekao i da su prva tela poginulih u udesu pronađena zajedno sa ostacima nestalog francuskog aviona, koji je leteo na liniji Rio de Žaneiro -Pariz, podsetio je Rojters.

Među delovima letelice koji su danas otkriveni, nalazi se sedište sa serijskim brojem iz nestalog aviona, ranac i futrola u kojoj se nalazila avionska karta "Er Fransa", saopštili su zvaničnici.

Brazilske vojne vazduhoplovne snage pretražuju od ponedeljka, kada se nesreća dogodila, oblast Atlantika oko 1.100 kilometara severoistočno od brazilske obale.

U ovu oblast poslato je i nekoliko brodova brazilske mornarice, ali spasilačke ekipe strahuju da je većina tela ili potonula ili su ih rastrgle ajkule.

U avionu "Er Fransa" A330 nalazilo se 228 putnika i članova posade, koja nije uspela da pošalje SOS poruku pre nego što je avion nestao sa radara.

Iz aviona je automatski poslato 24 poruke kako je jedan po jedan sistem u avionu otkazivao, naveo je šef tima francuskih istražitelja Alen Bujar.

Ovo je najveća avionska nesreća od 2001. godine i najteža u 75.godišnjoj istoriji kompanije "Er Frans".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: