Drašković: Vojvodina da pomogne

U Vojvodini se mora više podsticati moralni princip solidarnosti, što je jedan od temeljnih principa Evrope, izjavio je predsednik SPO-a Vuk Drašković.

Izvor: Dnevnik

Subota, 06.06.2009.

15:00

Default images

"Ako je u Evropi osnovan fond za njen ravnomeran razvoj, kako bi se od para koje plaćaju nemački, italijanski, britanski poreski obveznici finasirali nerazvijeni delovi Evrope, onda i ljudi u Vojvodini moraju imati razumevanja da se ogromna provalija između Vojvodine i ostatka Srbije što pre zatrpa", izjavio je Drašković u intervjuu novosadskom listu "Dnevnik".

To, dodao je on, u Vojvodini ne treba da smatraju ponižavanjem, već bi trebalo da u tome vide moralnu vrlinu dela Srbije koji bolje stoji da pomogne drugom delu zemlje koji je u lošijem položaju.

Ono na čemu insistira Brisel jeste ravnomeran razvoj Srbije, kaže Drašković, konstatujući da će četiri petine novca koji država bude dobijala iz evropskog fonda za ravnomeran razvoj ići južno od Bubanj Potoka, a simbolična petina Beogradu i Vojvodini, jer ta provalija ne sme da postoji.

Pored toga, temelj Srbije moraju biti opštine, a ne nekakve regionalne kancelarije i birokratija, kazao je on.

Prema njegovom mišljenju potrebno je formirati još opština, jer ih Srbija ima koliko i u Titovo vreme, 150-160.

U Hrvatskoj ima 550 opština, u Sloveniji 225, a iz Evrope se može čuti da je i to malo, rekao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: