Veljović: Veliki doprinos policije

Direktor policije Milorad Veljović poručio je da policija daje puni doprinos borbi protiv kriminala, korupcije, trgovine drogom i zaštite bezbednosti građana.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

13:04

Default images

"Želim da poručim građanima da veruju u policiju, jer ona radi u njihovom interesu. Želim takođe da poručim da niko u ovoj državi ne može biti jači od države i policije, niti će policija dozvoliti da bilo ko bude jači od države", rekao je Veljović, čestitajući svim pripadnicima MUP-a Dan policije, 7. jun.

Direktor policije je istakao da je veoma zadovoljan radom svojih kolega i da se ponosi svojom policijom.

"To ne znači da ću kao direktor policije štititi one koji rade protiv interesa policije. Neću ih štititi. Ali ću zato dati maksimalnu podršku svima onima koji se bore za uspehe policije, a to znači i za uspeh države", rekao je Veljović.

Građani će se, naglasio je Veljović, vrlo brzo uveriti da će policija kroz određene akcije, pre svega usmerene protiv finansijskog kriminala, dati svoj puni doprinos sprečavanju pranja novca.

"Za mene kao direktora policije je najbitnije da policija uđe u obračun sa nosiocima organizovanog finansijskog kriminala. Mislim da je to najveće zlo ovog sistema. To je kriminal koji nije mnogo vidljiv u javnosti, ali je izuzetno štetan po državu", ocenio je Veljović.

"Zbog toga je veoma značajno formiranje jedinice za finansijske istrage. Njen rad biće u narednom periodu jedan od prioriteta, a njeni rezultati merilo napretka u radu policije. Samim tim, pokazaće i snagu države", naglasio je Veljović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: