Meksiko: Požar u obdaništu

U požaru koji je zahvatio jedno obdanište u gradu Hermosilo, na severozapadu Meksika, poginulo je 35 dece, a isto toliko je zadobilo teške opekotine.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

10:08

Default images

Uzroci požara još se ne znaju, a meksički predsednik Felipe Kalderon naložio je hitno sprovođenje istrage povodom tragičnog događaja. Mediji prenose da je Požar najverovatnije izbio u petak popodne u jednom skladištu guma, odakle se proširio na susednu zgradu obdaništa.Vlasnici skladišta, međutim, odbacuju tu mogućnost.

U trenutku požara u obdaništu je bilo oko 100 dece, starosti između šest meseci i pet godina.

Lokalne radio stanice izveštavaju da se i deo krova srušio tokom požara koji je besneo gotovo dva sata.

"Stvarno ne mogu da kažem šta se tačno dogodilo, vatra je zahvatila i krov, alarm se uključio, i mi smo počeli da iznosimo decu napolje“, rekao je domar vrtića.

Vatrogasci su probijali zidove kako bi doprli do mališana, a stanovnici okolnih kuća, zajedno sa vaspitačima probijali su se kroz gust dim kako bi decu izvukli iz "ABC" centra. Jedna majka uspela je da pronađe svog sina.

"Videla sam mnogo dima, odmah sam dotrčala i rekli su mi gde su deca. Hvala Bogu moj sin je dobro“, rekla je ona.

Prema saopštenju kancelarije tužioca, većina nastadale dece umrla je od gušenja, a najmanje 30-oro mališana sa teškim opekotinama prebačeno je u specijalizovane bolnice preko granice u američku državu Arizonu.

Među povređenima su i vaspitači. Predsednik Meksika Felipe Kalderon izrazio je "duboku žalost" zbog tragedije.

Kalderon je saopštio da je Meksički institut za socijalnu bezbednost, koji pruža usluge "ABC centru" poslao 15 lekara, stručnjaka za opekotine u Hermosilo, tri medicinska helikoptera, respiratore i lekove.

Meksički predsednik je takođe rekao da je naložio državnom tužiocu da započne istragu povodom tog tragičnog događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: