Slučaj novog gripa i u Rumuniji

U Rumuniji je zabeležen prvi slučaj novog gripa kod jedne 30-godišnje žene koja živi u Njujorku, a došla je u posetu sa suprugom i dvoje dece.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

16:39

Default images

Cela porodica je noćas primljena na Institut za infektivne bolesti u Bukureštu. Rumunski ministar zdravlja rekao je da će sve osobe sa kojima je kontaktirala zaražena porodica biti podvrgnute analizama.

A u Grčkoj je potvrđeno da su još dva čoveka obolela od novog gripa, jer je virus H1N1 otkriven kod dvojice mladića koji su se, ove sedmice, vratili iz Edinburga, objavilo je Ministarstvo zdravlja, podsećajući da je ranije otkriven jedan slučaj ove bolesti.

Obojica su dvadesetjednogodišnjaci, jedan iz Atine, a drugi iz Soluna, koji su, od juče, tj. danas, podvrgnuti medicinskom tretmanu na osnovu preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

Prvi slučaj novog gripa u Grčkoj registrovan je 18. maja, pri pregledu jednog devetnaestogodišnjaka iz Atine, koji se vratio iz SAD.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da sva tri slučaja spadaju u kategoriju lakših i da nema razloga za paniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: