Staklo teško 125 kg palo sa zgrade

Zaštitno staklo teško 125 kilograma danas je palo sa 22. sprata Beograđanke u Masarikovu ulicu i oštetilo jedan automobil, ali niko nije povređen.

Izvor: Beta

Sreda, 27.05.2009.

14:44

Default images

Kako je rečeno u Palati Beograd, staklo je palo u 6:00 sati i policija je iz bezbednosnih razloga na dva sata zatvorila ulicu. Upravnik Palate Žika Matorkić rekao je da je staklo najverovatnije puklo usled nagle promene temperature i jakog vetra koji je duvao brzinom od 16 metara u sekundi.

Prema njegovim rečima, alpinisti su oko 13:00 skinuli ostatke stakla.

Montaža novog stakla, dimenzija 268 puta 165 centimetara, veoma je komlikovana, rekao je on, ne precizirajući kada će staklo biti postavljeno.

To je vrsta stakla koje se pri pucanju raspada na sitne delove i pošto pada sa velike visine "lako može da povredi ljude i pričini štetu okolnim objektima i automobilima", kazao je on.

Matorkić je naveo da je zgrada osigurana i da se ovakvi udesi ne mogu preduprediti.

Prethodni put dva stakla su ispala 1996. godine, podsetio je direktor Palate Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: