Ostavka premijera Federacije BiH

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković podneo je ostavku i o tome obavestio predsednicu FBiH Borjanu Krišto i potpredsednike Spomenku Mičić i Mirsada Kebu.

Izvor: Beta

Sreda, 27.05.2009.

09:35

Default images

Branković je naveo da je odluku doneo sinoć posle kongresa SDA, kada je za predsednika te stranke ponovo izabran Sulejman Tihić. Tihić je ranije od Brankovića zatražio da podnese ostavku, jer je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu koja ga tereti za zloupotrebu položaja.

"Premijer Branković ne uživa moje poverenje. Smatram da ga ono što mu se stavlja na teret u optužnici čini moralno nepodobnim da obavlja tu dužnost", rekao je Tihić.

Branković je u pismu naveo da će od danas do okončanja procedure razrešenja s dužnosti koristiti godišnji odmor.

On je naveo da podnosi ostavku jer nije u mogućnosti da odgovara za rad Vlade Federacije BiH bez političke podrške organa koji su ga kandidovali na to mesto.

On je ukazao da čelnici Federacije BiH treba da daju mišljenje o njegovoj ostavci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: