Vujanović u poseti BiH

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović složili su se da su odnosi Crne Gore i BiH primer dobre saradnje.

Izvor: Beta

Petak, 22.05.2009.

01:30

Default images

Vujanović, koji je danas doputovao u dvodnevnu posetu BiH, rekao je da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja. Crnogorski predsednik je novinarima nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH rekao da su BiH i Crna Gora do sada zaključile devet sporazuma i da je u pripremi i sporazum o granicama.

Sklapanje tog sporazuma biće dobar dokaz kako se i o "osetljivim pitanjima može postići dogovor", rekao je Vujanović.

Najavio je da će uskoro biti pokrenuta avio-linija Podgorica-Sarajevo i naveo da se očekuje i početak osposobljavanja pruge na liniji Čapljina-Nikšić.

Vujanović je rekao da se nada da će izbeglice iz Crne Gore koje žive na području Bukovice moći da se vrate svojim domovima, ali i da će izbeglice iz BiH koje žive u Crnog Gori moći da se vrate u svoju domovinu.

Prema njegovim rečima, dve države rade na ohrabrivanju povratka izbeglica, ali i finansijskoj podršci za siguran povratak.

Predsednik Crne Gore je rekao da su želje Crne Gore i BiH iste kada je u pitanju put ka evro-atlantskim integracijama, i da je potrebno ispuniti sve uslove za ulazak u EU kako bi se građanima ponudio kvalitetniji život.

Vujanović je rekao da su dve države složne oko borbe protiv šverca i organizovanog kriminala, i naveo da i među policijom postoji dobra saradnja po tom pitanju. Radmanović je rekao da je moguće unaprediti saradnju na ekonomskom planu između dve zemlje.

"Zajednička konstatacija sa današnjeg sastanka je da su odnosi BiH i Crne Gore tako dobri da mogu da služe kao primer svim zemljama u regionu kako treba sarađivati", ocenio je Radmanović.

Vujanović će se danas u Sarajevu sastati i sa članovima Kolegijuma Parlamenta BiH, predsedavajućim Saveta ministara BiH Nikolom Špirićem, visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom.

Sutra će posetiti Banjaluku gde će prisustvovati molitvenom doručku, čiji je domaćin predsednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Vujanović će se u Banjaluci sastati sa zvaničnicima Republike Srpske i prisustvovaće Svetskom prvenstvu u raftingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: