Ljiljana Smajlović predsednica UNS

Novinarka nedeljnika NIN Ljiljana Smajlović izabrana je za predsednicu Udruženja novinara Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2009.

11:34

Default images

Na Izbornoj skupštni UNS-a, u Vrnjačkoj Banji, za Smajlovićevu je glasalo 195, od ukupno 255 članova izborne skupštine. Njen protivkandidat, dugogodišnji dopisnik "Novosti" iz Moskve i bivši glavni i odgovorni urednik "Kurira" i "Glasa javnosti" Đuro Bilbija dobio je 52 glasa.

Izabrani su i Nadzorni odbor i Sud časti UNS-a, a skupština će danas u novom krugu glasanja izabrati upravu UNS-a.

Odluka o izboru predsednika je doneta posle sinoćne žučne diskusije i podeljenih mišljenja izmedju članova Aktiva veterana i bivše uprave, koju je predvodio Nino Brajović.

Veterani su imali primedbe na izbornu proceduru za organe udruženja, a jedna od primedbi bila je što kandidati za predsednika nisu prethodno izneli svoj program rada.

Izborna skupština UNS-a zasedala je do kasno sinoć, a izborna komisija je radila do ranih jutarnjih sati.

Deo učesnika napustio izbornu skupštinu

Članovi Društva novinara Vojvodine i Aktiva veterana Udruženja novinara Srbije napustili su Izbornu skupštinu UNS-a nezadovoljni načinom na koji je glasano za novog predsednika tog udruženja.

Prema rečima potpredsednice Aktiva veterana UNS-a Ljljane Zorkić, oko 120 učesnika napustilo je Izbornu skupštinu na kojoj je za predsednicu izabrana Ljiljana Smajlović zbog, kako je navela, "nedemokratskog načina izbora".

Međutim, bivši predsednik UNS Nino Brajović odbacio je te optužbe i kazao da je Skupština bila potpuno regularna.

"Predloženi kandidati, Ljiljana Smajlović i Đuro Bilbija, nisu predstavili svoje programe, a ostali članovi nisu imali priliku da diskutuju o njihovoj kandidaturi", kazala je Ljiljana Zorkić.

Prema njenim rečima, glasalo se oko ponoći u hodniku, što ne može biti u duhu demokratske procedure.

Ljiljana Zorkić je navela i da predstavniku Društva novinara Vojvodine Miklošu Marotiju nije dozvoljeno da bude na listi kandidata za novog predsednika UNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: