Pomoć kvadriplegičaru iz Golubinaca

Darko Jurković, kvadriplegičar iz Golubinaca, dobio je struju, ali i novo kupatilo i rampu za lakši prilaz kući.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

19:42

Default images

Nakon emitovanja priče o Darku na TV B92 pomogli su SBB, gradska uprava Zrenjanina i investitor iz Zrenjanina Velemir Stojanović.

Stojanović je posetio Darka Jurkovića kako bi mu pomogao plaćanjem dvonedeljnog lečenja u banji i finansiranjem radova u kući.

On kaže da je i ranije pomagao ljudima kojima je pomoć neophodna i da bi želeo da može što većem broju ljudi da pomogne.

“Gledao sam priču na B92 i video sam da je Darku pomoć neophodno. Došao sam da pomognem Darku sve što treba, napravićemo kupatilo i rampu“, najavio je Stojanović.

Darko nakon dve nedelje bez struje konačno može da funkcioniše normalno. On se zahvalio svim ljudima koji su mu pomogli kazavši da je jedva čekao da mu se električna invalidska kolica napune kako bi mogao da ide napolje.

“Zahvaljujem se elektrodistribuciji i SBB-u što su mi omogućili struju, osećam se mnogo bolje, mogu da izađem napolje, da odem kod svojih drugova da ih posetim i da se družim sa njima“, kaže Darko.

Podsetimo, Darko je struja neophodna i ne može bez nje da funkcioniše pošto ima električni kolica, i dušek i dizalica su mu na struju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: