Obradović podržao sindikat

Ministar prosvete Žarko Obradović podržava zahteve sindikata predškolskog obrazovanja i očekuje usvajanje potrebnog seta prosvetnih zakona do polovine jula.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.04.2009.

18:28

Default images

U saopštenju Ministarstva prosvete se navodi da je ministar Obradović istakao da je pripremljen predlog nacrta zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da će biti dat u proceduru zajedno sa Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, jer su neka rešenja u ta dva zakona međusobno zavisna.

"Kada navedeni zakoni, kao i ostali iz oblasti obrazovanja budu usvojeni, Ministarstvo prosvete će u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, pripremiti Predlog uredbe o koeficijentima za isplatu zarada zaposlenih u predškolskim ustanovama o čemu će odlučiti Vlada", navodi se u saopštenju.

Na sastanku ministra i predstavnika sindikata je postignuta zajednička saglasnost da se sistemski uredi delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

"Stav Ministarstva prosvete je da primanja zaposlenih u delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja budu ista u svim lokalnim samoupravama u skladu sa odgovarajućim zvanjem", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: