Ekonomske vesti

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.1999.

19:18

Default images
Odbor za budzet Veca republike Savezne skupstine prihvatio je u cetvrtak bez diskusije Predlog zakona o saveznom budzetu za 2000.godinu koji bi trebalo da iznosi 22 milijarde i 522 miliona dinara. Najveci deo saveznog budzeta, 16 milijardi i 382 miliona dinara, trebalo bi da bude, kao i ranijih godina, potrosen na odbranu.

Razlika u prosecnim platama u Srbiji i Crnoj Gori za novembar ove godine iznosi 1.035 dinara u korist Crne Gore. Kako je saopstio Savezni zavod za statistiku, prosecna neto plata u novembru u Srbiji, bez Kosova, bila je 1.580 dinara, a u Crnoj Gori 2.615 dinara.

Ekonomski institut u Beogradu objavio je da je stvarna inflacija u novembru bila 11,5 odsto i nazvao "skandaloznim" nacin na koji je rast cena snimila zvanicna statistika. Podsetimo, Savezni zavod za statistiku objavio je da je rast cena na malo u novembru iznosio samo 2,5 odsto. Ekonomski institut procenio je i da ce novcana masa do kraja decembra dostici 17 milijardi dinara, zbog isplate penzija i drugih primanja. "To ce prestavljati rast od osam odsto u odnosu na prethodni mesec i jos jedan pokusaj da se, uz drzanje inflacije, obezbedi realan rast novcane mase", rekao je saradnik Ekonomskog instituta Miroljub Labus dodajuci da je dalji rast "crnog" deviznog kursa zaustavila administrativna intevencija i povratak dela deviznih rezervi iz Kine.

U Beogradu prvo polugodiste u strajku zavrsava 15 osnovnih i srednjih skola. “Prosvetni radnici zahtevaju povecanje i isplatu zaostalih plata i izmenu Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju”, kaze portparol Beogradskog foruma srednjih i osnovnih skola, Olga Vucic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: