Dragin: Traktori iz Indije

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da su indijske firme Mahindra i Sonalika zainteresovane za proizvodnju traktora u Srbiji.

Izvor: Beta

Utorak, 03.03.2009.

18:02

Default images

Dragin je nakon potpisivanja sporazuma o poljoprivrednoj saradnji sa indijskim resornim ministarstvom rekao da vrednost te grinfild investicije još nije dogovorena i da su pregovori u toku. "Imali smo preliminarne razgovore i indijskoj strani smo predstavili uslove pod kojima Srbija omogućava investitorima da dođu do parcele sa infrastrukturom", kazao je Dragin.

On je dodao da na srpskom tržistu postoji zainteresovanost za traktore tih dvaju indijskih proizvođača.

Kako je rekao Dragin, za Srbiju su značajna iskustva i potencijali Indije u poljoprivredi i industriji koja prati poljoprivrednu proizvodnju.

"Postoji velika zainteresovanost dve zemlje za naučnu saradnju iz oblasti ratarstva, povrtarstva, veterine i semenarstva", naveo je Dragin.

Šef delegacije Indije i sekretar Odeljenja poljoprivrede i saradnje Ministarstva poljoprivrede Indije Nanda Kumar rekao je da je potpisanim sporzumom predviđena saradnja u oblasti nauke, transfera tehnologije i ekonomska saradnja dveju zemalja.

Kumar je naveo i da Srbija ima veliki potencijal u prehrambenoj industriji i prozvodnji hrane i dodao da je dobro što spoljnotrgovinska razmena dveju zemalja raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: