Kfor: Uskoro smanjenje vojnika

Komandant Kfora, italijanski general Đuzepe Emilio Gaj, izjavio je da je ta formacija u fazi smanjenja broja vojnika, uključujući i sever Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

17:57

Default images

On je međutim rekao da to ne znači da će se međunarodne mirovne snage povući sa Kosova. Posle sastanka sa ministrom lokalne uprave u Vladi Kosova Sadrijom Feratijem, Gaj je rekao da je smanjenje broja vojnika Kfora uzrokovano mirnom i stabilnom bezbednosnom situacijom.

"Nikada nisam rekao da ćemo se povući sa Kosova, ali će biti smanjenja trupa. Zbog toga smo mi u fazi smanjenja broja pripadnika i to će se dogoditi u svim delovima Kosova", rekao je general.

Gaj je rekao da će Kfor nastaviti da čuva neke od pravoslavnih objekata SPC, dok će to u drugim slučajevima raditi Kosovska policija.

Ferati je dodao da je Vlada Kosova "nepokolebljivo opredeljena" da verski objekti budu dobro obezbeđeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: