Pobeda Jedinstvene Rusije

Prema preliminarnim rezultatima na juče održanim lokalnim i regionalnim izborima u Rusiji trijumfovala je vladajuća Jedinstvena Rusija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2009.

17:21

Default images

Jedinstvena Rusija pobedila je u svih devet regiona za zakonodavne organe vlasti, javili su ruski mediji. U šest regiona na drugom mestu je Komunistička partija Ruske Federacije, u dva (Kabardino-Balkariji i Arhangelskoj oblasti) Pravedna Rusija, a Patrioti Rusije su na drugom mestu u Karačajevo-Čerkesiji.

Prosečna izlaznost iznosila je 55,72 odsto što je za skoro jedan odsto manje nego na ranijim izborima, a Jedinstvena Rusija je sačuvala i pozicije gradonačelnika velikih gradova, prenosi Interfaks.

Ovi izbori su poslednji po starom izbornom zakonodavstvu i uskoro će po usvajanju zakona partije, koje su pobedile na parlamentarnim izborima, imati isključivo pravo da ističu kandidature za gubernatore, podseća Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: