Hapšenje zbog šverca droge

Crnogorska i albanska policija uhapsile su 31 osobu zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Albanije, preko Crne Gore, u Srbiju, BiH, Hrvatsku i zapadnu Evropu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

19:35

Default images

Crnogorska policija uhapsila je danas 25 osoba, među kojima su organizatori krijumčarskih grupa, a akcija je izvedena nakon šestomesečnih aktivnosti policije. Crnogorska policija je podatke dostavila kolegama iz Albanije radi sprovođenja akcije u toj zemlji.

Albanska policija je danas na teritoriji Skadra pretresla kuće, pomoćne objekte i putnička motorna vozila i, do sada, lišila slobode šest ljudi koja se sumnjiče da su, u saradnji s pritvorenima u Crnoj Gori, organizovali krijumčarenje skanka iz Albanije.

Policija je navela da sumnja da su osumnjičeni krajem 2008. i početkom 2009. godine prokrijumčarili oko 2.500 kilograma skanka.

Pretresom porodičnih kuća ovih osoba, prilikom lišavanja slobode, pronađeno je i oduzeto 35 kilograma skanka.

Među licima lišenim slobode nalazi se i jedan policijski službenik i jedan službenik Zavoda za izvršnje krivičnih sankcija u Spužu.

U pretresu je pronađena i oduzeta i veća količina oružja i eksploziva koje su ove osobe držale u ilegalnom posedu: kilogram plastičnog eksploziva, automatska puška "zastava M 83" kalibra 7,62 mm, dve puške "M 48", automatska malokalibarska puška nemačke proizvodnje s optikom i četiri pištolja.

Pronađeno je i oduzeto oko 70.000 evra za koje se sumnja da su stečeni krivičnim delom, kao i 11 putničkih vozila, tri kamiona i veći broj mobilnih telefona.

Crnogorska policije je ranije privela 19 osoba za koja se sumnja da su nabavljala drogu od ovih kriminalnih grupa, a od kojih je do sada zaplenjeno oko 550 kilograma skanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: