Dinkić: Izmena zakona o akcijama

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će se uskoro biti promenjen Zakon o besplatnim akcijama.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 26.02.2009.

18:14

Default images

Dinkić je odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini kada će biti ispunjeno obećanje građanima o besplatnim akcijama i kojom to “alhemijom može da se obezbedi pet milijardi evra“, koliko je potrebno za isplatu besplatnih akcija, rekao da će izmenama i dopunama tog zakona biti predviđeno da se spisak besplatnih akcija proširi.

“Građani će, ako to žele i ove godine moći da naplate besplatne akcije, ali će, ako ih budu prodali ove godine, dobiti manje nego u budućnosti kada će one sigurno imati veću vrednost“, rekao je on.

Dinkić je rekao da stoji iza svoje procene iz decembra 2007. godine kada je rekao da će paket akcija vredeti 1.000 evra.

“To sam tada procenjivao i stojim iza toga, danas je to drugačije, a koliko će se dobiti novca od akcija nekog prodatog preduzeća zavisi od trenutka kada se to preduzeće proda”, kazao je on.

Dinkić je rekao da se prijavilo oko 800 hiljada građana više od planiranog broja za besplatne akcije i naglasio da će zbog toga i biti predloženo da se proširi spisak preduzeća i da se akcije koje su do sada bile predmet privatizacije uključe, kako bi se napravio jedan akcijski fond.

“Odlučili smo da povećamo broj kompanija čije ćemo besplatne akcije nuditi, predložićemo da se tu nađu i ‘Dunav osiguranje’, ‘Komercijalna banka’, ali i ona javna preduzeća koja će u budućnosti biti predmet privatizacije“, precizirao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: