Tadić protiv "hajke" na Dodika

Predsednik Srbije Boris Tadić oštro se usprotivio "svakodnevnoj hajci" koja se u Bosni i Hercegovini vodi protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2009.

18:00

Default images

Hajka se vodi sa namerom da se uruši njegov lični i profesionani integritet, navodi se u saopštenju iz pres-službe predsednika Srbije. "Argumentovani dijalog o unutrašnjem uređenu BiH jedini je način da se dođe do demokratskog rešenja", naveo je Tadić.

"Nikako ne bi valjalo da se ponovi nedavna prošlost, kada je demokratsku proceduru zamenjivala instrumentalizacija sudstva u političke svrhe", naveo je on.

Tadić je istakao da se "Srbija snažno zalaže za stabilnu Republiku Srpsku, a time i Bosnu i Hercegovinu", i dodao da su ustavne promene u BiH moguće samo uz dogovor demokratski izabranih legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda - Srba, Bošnjaka i Hrvata.

Predsednik Tadić je ponovio da Republika Srbije, kao garant Dejtonskog sporazuma, principijelno i nedvosmisleno podržava teritorijalnu celovitost Bosne i Hercegovine, kaze se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: