Beograd: Pomoć penzionerima

U narednih godinu dana penzionerima u Beogradu koji primaju manje od 14.836 dinara grad će u četiri rate isplatiti pomoć od 16.000.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.02.2009.

16:17

Default images

To je najavio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je to obećao u svojoj predizbornoj kampanji. Prvu ratu primiće skoro 65.000 penzionera. Pored novčane pomoći, Beograđani stariji od 65 godina sa penzijom manjom od 21.715 dinara od 1. marta imaće pravo na besplatan prevoz.

Đilas je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Milanom Krkobabićem i sekretarom za socijalnu zaštitu Vladanom Đukićem obišao Dnevni klub penzionera Stari grad.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao da se nada kako će rebalansom gradskog budžeta, koji se očekuje u maju, biti obezbeđena dodatna sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći većem broju penzionera od predviđenog.

"Videćemo kod rebalansa budžeta da tu kategoriju povećamo, pošto je sa tako niskim primanjima nemoguć život i to je realnost," kazao je on.

On je doado da će prioritet gradske vlasti u periodu svetske ekonomske krize, pored podrške najstarijim stanovnicima, biti i briga o deci, trudnicama i porodiljama.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić najavio je da će tokom ove godine biti povećan broj gerontodomaćica koje pružaju pomoć u kući najstarijim sugrađanima.

Prilikom obilaska Kluba penzionera nekoliko korisnika gradonačelniku je pokazalo svoje penzijske čekove na kojima su iznosi manji od 8.000 dinara i upitali ga kako sa time da prežive.

Gradonačelnik je rekao da su tako niska primanja "tragična" i da Grad svojim merama kao što je jednokratna pomoć čini sve da pomogne najugroženijim stanovnicima, ali da rešenje treba tražiti i na republičkom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: