Proširena istraga protiv Terzića

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv nekadašnjeg direktora OFK "Beograda" Zvezdana Terzića zbog sumnje da je protivpravno prisvojio 2,1 milion evra

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2009.

15:38

Default images

Istražni sudija saslušao je danas bivše funkcionere OFK "Beograda" Vladimira Bulatovića i Dražena Podunavca i doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, dok je protiv Terzića, koji je u bekstvu, istraga proširena, izjavila je portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

Bulatović i Podunavac negirali su krivicu i odbacili su navode tužilaštva kao neosnovane, tvrdeći da su sporni transferi fudbalera Branislava Ivanovića u fudbalski klub "Lokomotiva" iz Moskve i Stevana Stošića u "Malagu" iz Španije odrađeni legalno.

Oni su, kako tvrde njihovi branioci, koji su prisustvovali saslušanju zatvorenom za javnost, kazali da je odluke o transferima doneo Upravni odbor kluba.

Bulatović je kazao da je klub sa Karaburme od prodaje Ivanovića zaradio 200.000 evra, dok je od Stošićevog transfera klub dobio 80.000 evra odštete, a menadžer 20.000 evra, rekao je novinarima njegov branilac Momčilo Bulatović.

Podunavac sada radi kao fudbalski menadžer, a Bulatović je nedavno smenjen sa mesta direktora OFK "Beograda", dok je Terzić početkom prošle godine smenjen sa pozicije direktora Fudbalskog saveza.

Za Terzićem je raspisana međunarodna poternica jer je od januara prošle godine u bekstvu.

Protiv njega je ranije pokrenuta istraga zbog još dva sumnjiva transfera bivših fudbalera OFK "Beograda".

Ovo je treće proširenje istrage protiv Terzića, pošto se protiv njega već vodi istraga zbog sumnje da je kao direktor OFK "Beograda" od prodaje fudbalera Srđana Stanića moskovskom “Spartaku" protivpravno pribavio 1,3 miliona evra, a od transfera Vanje Grubača u nemački "Hamburger" 1,1 milion maraka.

Prošlog vikenda crnogorska policija privela je jedno lice za koje je sumnjala da je Terzić, ali se nakon utvrđivanja identiteta ispostavilo da je reč o Veselinu Janjuševiću iz Nikšića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: