Konuzin o potencijalima saradnje

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin očekuje da se odnosi dve zemlje ne razvijaju samo na nivou vlada, nego i pojedinih regiona, gradova i opština.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.02.2009.

19:18

Default images

Takođe i u direktnim vezama preduzeća velikog, a posebno, kako je rekao, sitnog i srednjeg biznisa. U razgovoru s opštinskim rukovodstvom u Bačkoj Palanci ambasador Konuzin je konstatovao da su vlasti i na lokalnom i na državnom nivou te koje treba da pomognu u pronalaženju partnera na obe strane.

Predsednik opštine Bačka Palanka Kosta Stakić upoznao je Konuzina sa potencijalima i mogućnostima ulaganja u tu vojvođansku opštinu, posebno u poljoprivredu, metalsku i drugu industriju.

Istakavši zadovoljstvo postojanjem i delovanjem ovdašnjeg Društva srpsko-ruskog prijateljstva, Konuzin je ocenio da i to značajno utiče na razvoj odnosa dva naroda.

Ostvarena spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije, koja je premašila četiri milijarde dolara, mogla bi da u narednim godina bude udvostručena, što bi trebalo da bude zajednički cilj dve zemlje, izjavio je tom prilikom potpredsednik Vlade Srbije i kopredsednik Mešovitog srpsko-ruskog komiteta za ekonomsku saradnju Ivica Dačić.

"U tome veliki korak predstavlja energetski sporazum sa Rusijom i vredni efekti koji se očekuju realizacijom sva tri njegova dela: privatizacijom NIS-a, izgradnjom gasvovoda 'Južni tok' i rekonstrukcijom skladišta u Banatskom Dvoru, kao i proširenjem liste proizvoda na režimu slobodne trgovine o čemu će biti potpisan protokol u martu u Moskvi", istakao je Dačić.

Posebno mesto u našoj spoljnotrgovinskoj razmeni sa Rusijom, istakao je Dačić, zauzima preduzeće A.D. "Sintelon", u tom gradu, inkorporisano u svetsku multinacionacionalnu kompaniju "Tarkett", kao naš najveći investitor u Rusiji koji uskoro pokreće nov srpsko-ruski projekat u gradu Otradni vredan 300 miliona evra.

O tom projektu i drugim pitanjima ekonomske saradnje dve zemlje danas su u toj kompaniji razgovarali članovi delegacije Rusije, na čelu sa ambasadorom Konuzinom, predsednik "Sintelona" Nikola Pavičić i predsednici Privredne i Trgovinske komore Srbije i Rusije Miloš Bugarin i Jevgenij Kudinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: