Stanovi se kupuju bez provere

Nedostatak stambenog porostora u Beogradu i visoke cene, doveli su mnoge ljude u situaciju da kupuju stanove bez detaljnije provere.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2009.

13:32

Default images

Još dve beogradske porodice tvrde da su prevarene i da je najmanje troje ljudi kupilo jedan isti stan u ulici Vanđela Tome u Beogradu. Investitor tog objekta Miroslav Mećava odbacuje optužbe, i navodi da će se svi eventualni problemi rešiti na sudu.

Vladimir Vozarević i njegova majka Milica pre dve godine su kupili stan od Miroslava Mećave, po principu ključ u ruke.

Kako kažu, nakon što su isplatili 90 odsto cene, više nisu mogli da pronađu investitora Miroslava Mećavu. Vladimir navodi da je u međuvremenu saznao da je stan ponovo prodat, pa je protiv Mećave podneo krivičnu prijavu.

„Moja majka je došla ovde i videla čoveka koji je došao s trojicom krupnih momaka protiv moje jadne majke. Počeli su da se svađaju ičovek je tvrdio da je njemu prodat stan. On je rekao- daj ti meni 50.000 evra i ja ću da ti dam stan“, isprišao je Vozarević.

I Natalija Dokić, koja je prošle godine kupila stan od Mećave, podnela je krivičnu prijavu protiv njega.

Kako je rekla za B92, uselila se u nezavršen stan, jer više nije mogla da plaća podstanarsku kiriju. Dokićeva kaže i da joj je pokazivan i na kraju prodat stan broj 10, a da joj u ugovoru stoji da je kupila sporni stan broj 8.

„Moj stan je, na primer, potrpuno pogrešan broj stana, potpuno pogrešna kvadratura. Ja imam problema sa takvim podacima. Bez obzira što imam potvrdu da je isplaćen u celosti, da je overen uredno, ne mogu da se prijavim ni za struju. Ja ne mogu ništa da radim s tim papirima“, kaže Natalija Dokić.

Miroslav Mećava nije želeo da govori pred kamerama televizije B92. Međutim, kako je u telefonskom razgovoru rekao, gospođa Dokic je sama kriva za situaciju u kojoj se nalazi jer je njen advokat pogrešno popunio podatke u kupoprodajnom ugovoru.

On je rekao i da se to se može ispraviti na sudu.

Što se tiče porodice Vozarević, Mećava je rekao da je podneo zahtev za raskidanje ugovora zbog toga što godinu i po dana nije mogao da stupi u kontakt sa njima.

Kako kaže, sada iz inata ne želi da razgovara s tom porodicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: