Đukanović: Zahtev za članstvo u EU

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora "pred podnošenjem" zahteva za kandidaturu za članstvo u EU.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.12.2008.

14:39

Default images

Đukanović je u Sarajevu rekao da će Crna Gora podržati svako ustavno rešenje u BiH koje se donese unutrašnjim dijalogom i konsenzusom unutar BiH. Predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić je ocenio da je "Crna Gora napravila velike iskorake jer se nalazi pred podnošenjem zahteva za priključenje EU".

On je rekao da se nada da će takav podatak biti podsticaj i BiH za dalji napredak. Delegacije BiH i Crne Gore potpisale su četiri sporazuma – o naučno-tehnološkoj saradnji, o saradnji u oblasti kulture, Sporazum o saradnji u obrazovanju i Sporazum o readmisiji.

Najavljeno je da se uskoro može očekivati i potpisivanje ugovora o granici.

Đukanović je rekao da će Crna Gora uskoro otvoriti svoje predstavništvo u Sarajevu.

Đukanović i Špirić razgovarali su i o mogućoj obnovi železničke veze Nikšić-Čapljina, ali i o potrebi jačanja regionalne saradnje.

"Od kada je Crna Gora preuzela kormilo u svoje ruke, osetile su se velike koristi u snažnijem ekonomskom razvoju i približavanju evroatlantskim integracijama", rekao je Đukanović.

Đukanović je istakao da je za Crnu Goru "primarna linija u odnosima s BiH njeno Predsedništvo, Savet ministara i parlament", da će nastaviti da sarađuje sa enitetima u BiH (Republika Srpska i Federacija BiH), ali bez bilo kakvog politikanstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: