Đilas: Demonstrirajte na trotoaru

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas traži od MUP-a da spreči grupu koja svakodnevno protestuje protiv hapšenja Radovana Karadžića, da ometa saobraćaj u gradu.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2008.

18:10

Default images

"Već nekoliko meseci grupa ljudi, čiji broj retko prelazi trideset, svakodnevno blokira saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama. Pošto ih nema dovoljno ni da pokriju celu širinu ulice, saobraćaj blokiraju tako što šetaju i svi zajedno nose jedan jedini transparent", naveo je Đilas u pismu.

Gradonačelnik je dodao da zbog takvog ponašanja stotine hiljada Beograđana provodi dodatno vreme u kolima i vozilima javnog prevoza.

"Pošto policija ne reaguje na ovakvo ponašanje, dolazimo u apsurdnu situaciju da dvomilionski grad postaje talac nekoliko desetina ljudi", idtakao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je od Dačića tražio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova reaguju na zakonom propisan način i da građane koji protestuju zadrže na trotoarima i omoguće nesmetan tok saobraćaja.

"Siguran sam da nema potrebe da Vam navodim koliko se zbog ovakvog načina ispoljavanja političkih stavova dodatno pogoršava ionako loša situacija sa protokom saobraćaja, koliko ljudi provodi sate u vozilima, a koliko njih se smrzava čekajuci autobuse koji zbog grupice neodgovornih pojedinaca ne mogu da prođu svojim trasama", istakao je on.

Đilas očekuje da se praksa tolerisanja takvog ponašanja neće nastaviti.

Protesti su počeli u julu zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: