Sledeće nedelje o nepoverenju Vladi

Opozicija smatra da je, iako nema potrebnu većinu, održavanje sednice o nepoverenju Vladi Srbije veomo važno, dok se predstavnici vlasti ne slažu s tom ocenom.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 28.11.2008.

02:00

Default images

Sednica Skupštine o poverenju aktuelnoj Vladi bila je prvobitno zakazana za danas, ali je zbog opstrukcije dnevnog reda pomerena za narednu nedelju. Gostujući u emisji "Uvećanje" Dragan Todorović, šef poslaničke grupe SRS-a, rekao je da će na sednici pokazati da Vlada više nema mandat za svoje delovanje jer je "tajno pregovarala" o razmeštanju Euleksa.

Za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije neophodno je da glasa 126 poslanika u parlamentu.

Iako u Srpskoj radikalnoj stranci znaju da nemaju neophodnu većinu, Dragan Todorović ocenjuje da je važno da se ta sednica održi kako bi javnost saznala da je Srbija posredno priznala nezavisnost Kosova.

Nada Kolundžija iz Demokratske stranke ocenjuje da se Vlada ne može srušti i da je održavanje sednice bez ikavog smisla.

“Ona ima smisla ako hoće svakom predstavniku Vlade u lice da kažu šta misle, ono što, inače, govore po deset sati dnevno iz dana u dan, bez obrzira šta je na dnevnom redu”, smatra Kolundžija.

“Ja u tom smislu ne vidim razlog da se traži sednica za ono što se već non stop govori. Kako građani sad treba nešto da čuju? Ali, dobro, što se nas tiče, mi ćemo poštovati ustavne obaveze”, najavila je ona. Todorović je zadovoljan potezom vlade da pokrene istragu na aerodromu "Nikola Tesla" i ispita zarade zaposlenih u svim javnim preduzećima.

On ocenjuje da je vlada morala da zna kako javna preduzeća posluju i ocenjuje da je ona odgovorna za deševanja u preduzeću Aerodrom "Nikola Tesla". “Nadležna ministarstva za javna preduzeća u njihovom delokrugu su odgovorna za rad tih preduzeća i ona moraju da podnose redovne izveštaje i ministarstvima i vladi. Tako da ovo da vlada nije upoznata apsolutno ne stoji”, smatra Todorović.

Poslanica G17 plus Suzana Grubješić je rekla da će se novi direktor aerodroma birati na javnom konkursu.

Gosti emisije složili su se da problemi poslovanja javnih preduzeća nisu samo visoke plate direktora i članova upravnih odobra.

Oni ocenjuju da se problemi u preduzećima moraju rešavati sistemski, privatizacijom i rušenjem monopola koji imaju na tržištu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: