Preminuo Majkl Krajton

Jedan od najpoznatijih američkih pisaca bestselera Majkl Krajton, autor romana "Park iz doba Jure" i "Sfera", preminuo je u 66. godini, saopštila je porodica.

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2008.

22:00

Default images

Krajton, po profesiji lekar, čije su knjige prodate u više od 150 miliona primeraka širom sveta, preminuo je u utorak u svom domu u Los Anđelesu od raka. Rođen je 23. oktobra 1942, a prve romane je pisao je tokom studija na Harvardu pod pseudonimom.

Proslavio se romanom "Andromedin soj" (1969), a pored "Parka iz doba Jure " i njegovog nastavka "izgubljeni svet", koji su postali holivudski filmski hitovi, među njegovim najpoznatijim delima su romani "Kongo", "Plen" i "Gospodar Gena".

Bio je jedan od scenarista filmova "Park iz doba jure" i "Tvister", a za rad na TV seriji "Urgentni centar" (ER) osvojio je 1996. godine Emi nagradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: