Rusija testirala novu raketu

Rusija je testirala najnoviju balističku raketu koja je lansirana iz podmornice u Berencovom moru pogodila cilj oko ekvatora u Pacifičkom okeanu.

Izvor: Beta

Subota, 11.10.2008.

16:52

Default images

Lansiranju rakete prisustvovao je ruski predsednik Dmitrij Medvedev koji je rekao da problemi na svetskom finansijskom tržištu neće uticati na planove Rusije da obnovi svoje oružane snage. Najnovija ruska raketa lansirana je sa nuklearne podmornice "Tula" u Barnecovom moru i pogodila je neodređeno područje u blizini ekvatora u Pacifičkom okeanu.

Portparol ruske mornarice rekao da je to prvi put u istoriji ruske mornarice da raketa bude ispaljena na ekvatorijalni deo u Pacifičkom okeanu a ne na oblast namenjenu testiranju na Kamčatki.

On nije naveo gde je raketa pala, ali je dodao da je to područje uoči testiranja zatvoreno za plovidbu i letove u skladu sa međunarodnim propisima.

Proizvodnja rakete "sineva", koju je ruska vojska predstavila kao novu generaciju straškog oružja koje može da izbegne bilo koji sistem raketne odbrane, naurčena je prošle godine.

Ruska vojska je saopštila da će rakete sistema "sineva" biti u upotrebi najmanje do 2030. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: