Smena zbog spornog privođenja

Visoki zvaničnik u južnom Sudanu koji je naredio privođenje devojaka koje nose uske pantalone, otpušten je s posla, saopšteno je danas u Džubi.

Izvor: B92

Subota, 11.10.2008.

13:57

Default images

Policija je prošle nedelje u južnosudanskom gradu Džubi privela veći broj žena, među kojima se veliki broj vraćao kući iz crkve, jer su svojim načinom oblačenja remetile javni red. Po rečima policije, one su privedene jer je njihov način oblačenja dokazivao da pripadaju bandama mladih delinkvenata.

Privođenja su izvršena po nalogu lokalnog načelnika policije Alberta Pitije Redentora koji je zabranio svako isticanje pripadnosti nekoj bandi i svega što vređa tradicionalne vrednosti.

Ministarka za polnu ravnopravnost Meri Kiden rekla je da su privođenja neustavno i podsetila su je na restrikcije u oblačenju koje se u severnom, muslimanskom delu Sudana, nameću ženama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: