Zemljotres pogodio jug Rusije

U zemljotresu koji je danas pogodio Čečeniju poginulo je, prema poslednjim podacima, dvanaest osoba, dok je 105 povređeno.

Izvor: Beta

Subota, 11.10.2008.

13:30

Default images

Natalija Ponomarjova, načelnica seizmološke stanice u Mahačkali, glavnom gradu istočnog suseda Čečenije, Dagestanu, saopštila je ranije da je registrovano 16 podzemnih potresa, a da je epicentar bio na teritoriji Ccečenije, 122 kilometra severozapadno od Mahačkale.

Zemljotres je pogodio još četiri regiona Južnog Federalnog Okruga - Pokrajinu Stavropolj i republike Dagestan, Ingušetiju i Severnu Osetiju.

Iz ostalih regiona za sada nema izveštaja o poginulima i povređenima, kao ni o značajnoj šteti.

Kako je izvestila ruska agencija RIA Novosti, žitelji Groznog, naročito oni koji žive u višespratnicama, posle prvog potresa napustili su stanove, plašeći se novih pomeranja tla.

Uzimajući u obzir mogućnost ponavljanja potresa, republičko Ministarstvo i spasilačko-protivpožarni odred prevedeni su u stanje stalne gotovosti.
Kako izveštava Itar-tas, zemljotres se osetio i u glavnom gradu Gruzije i nekoliko drugih gradova i oblasti na istoku te države.

Seizmološka služba saopštila je da su u Tbilisiju registrovani potresi jačine tri do 3,5 stepeni, a u prigraničnim oblastima sa Rusijom i četiri i pet stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: