Rekordna cena ruskog gasa

"Gasprom" je saopštio da je njegova izvozna cena gasa za evropsko tržište dostigla najveću vrednost ikada, i iznosi preko 500 dolara za 1.000 kubnih metara.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2008.

19:05

Default images

Izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler osvrnuo se u saopštenju na izjavu Timošenkove da joj neće biti lako da obezbedi ugovor za zaštitu ukrajinske industrije od iznenadnog skoka cena na tržišnu vrednost.

Gasprom već dugo najavljuje da želi da bivše sovjetske republike plaćaju gas po tržišnim, a ne povlašćenim cenama i predložio je da bi mogao da značajno Ukrajini poveća cene.

Timošenkova je novinarima u Kijevu rekla da su ministri iz njenog kabineta odobrili okvir za razgovore, koji uključuje naređenje predsednika Viktora Juščenka da se uspostavi dugoročni sporazum sa ruskim gigantom, u kome će jasno biti naznačeno kada će ta zemlja morati da počne da plaća gas po tržišnim cenama.

Ruska vlada saopštila je ove nedelje da će Timošenkova i njen ruski kolega, Vladimir Putin, razgovarati o "različitim aspektima trgovinske i ekonomske saradnje, kao i međusobnim aktivnostima u energetskom sektoru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: