Premijeri na otvaranju Delta sitija

Na otvaranju “Delta sitija“ u Podgorici čak tri premijera: Đukanović, Cvetković i Dodik. Mišković ide u Brisel da traži kazne za zemlje koje koče investitore.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 01.10.2008.

18:14

Default images

U danu kada su počeli pregovori o dvojnom državljanstvu između Srbije i Crne Gore, dva premijera – Mirko Cvetković i Milo Đukanović – prisustvovali su otvaranju prvog tržnog centra "Delte"u Podgorici. Otvaranju šoping mola prisustvovao je i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnici Podgorice, Ljubljane i Skoplja.

"Delta siti", u čiju je gradnju uloženo više od 18 miliona evra, zauzima površinu od četiri i po hektara i zapošljava 1.200 radnika.

Otvarajući objekat, predsednik "Delte" Miroslav Mišković je rekao da je posebnu podršku za ovaj projekat dobio od premijera Đukanovića i članova njegove vlade.

"Imamo države u regionu koje su jako pozitivne za investitore, a imamo i države koje nešto koče - ne znam zašto. I molim da se svi politički lideri ujedine i stvore jedinstveni ekonomski prostor ovog prostora“, rekao je Mišković.

“Posebno hoću da vam kažem da ćemo 20. oktobra privrednici Srbije, gde ću biti i ja prisutan, imati sastanak u Briselu sa čelnicima Evropske unije gde ćemo predložiti čelnicima EU da one zemlje koje u regionu na bilo koji način koče investitore, da budu na neki način sankcionisane kroz sporije pridruživanje evropskim integracijama", najavio je predsednik “Delte“.

Razgovor Cvetkovića i Đukanovića

Premijer Srbije Mirko Cvetković je u Podgorici apelovao na Crnu Goru da ne prizna nezavisnost Kosova i obavestio premijera Mila Đukanovića o uverenju Srbije da će pitanje jednostranog priznavanja kosovske nezavisnosti, nakon stava Generalne skupštine UN, biti preneto sa političkog u pravni kontekst.

Đukanović je ponovio da će pozicija Crne Gore biti i dalje veoma odgovorna, i da će ona sliediti strateške državne interese.

Cvetković i Đukanović su posebnu pažnju posvetili pregovorima o Sporazumu o dvojnom državljanstvu koji su počeli danas, a o tome možete više čitati u posebnoj vesti.

Đukanović je rekao treba uložiti maksimalne napore za iznalaženje rešenja koje će predstavljati obostrano prihvatljiv kompromis.

U međuvremenu mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je predsedniku i premijeru Crne Gore, Filipu Vujanoviću i Milu Đukanoviću da će snositi istorijsku odgovornost ako Crna Gora bude priznala nezavisnost Kosova.

On je ocenio i da je Crna Gora od svojih istorijskih početaka bila i ostala organski vezana za prostor Kosova i Metohije i da će na svom obrazu imati sramni pečat, ako bude priznata nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: