Skoplje: Trovanje u poslastičarnici

Na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju primljeno je i pregledano 245 osoba sa simptomima trovanja hranom, izjavila je infektolog Blagica Joksimović.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2008.

17:27

Default images

Sva ta lica su u proteklih nekoliko dana jela slatikiše iz poslastičarnice "Rinija" koja se nalazi u Staroj skopskoj čaršiji. Prema rečima Joksimovićeve, 44 lica zadržano je na lečenju zbog ozbiljno narušenog zdravlja.

Prvi slučajevi registrovani su na Klinici 28. septembra i od tada je dolazio sve veći broj pacijenata sa istim simptomima - visoka temperatura, groznica, bol u mišićima i zglobovima, glavobolja, povraćanje i proliv.

Iako ta klinička slika liči na zarazu salmonelom, u Klinici ne žele da spekulišu o kakvom se trovanju radi, već čekaju zvanične rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: