Zukorlić: Bojkotovati RTS

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je u utorak uveče muslimane da bojkotuju Javni servis RTS-a i da ne plaćaju pretplatu.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2008.

01:11

Default images

Zukorlić je ocenio da je RTS antimuslimanska televizija. Govoreći na svečanosti povodom Ramazanskog Bajrama, drugog najvećeg muslimanskog praznika, muftija je RTS-u zamerio što je u svojim centralnim informativnim emisijama taj islamski praznik pogrešno nazvao Kurban Bajramom.

Zukorlić je posebno zamerio RTS-u što je na drugom programu te televizije u utorak ujutru iz beogradske Bajrakli džamije prenošen bajram namaz rivalske Islamske zajednice Srbije koju predvodi Adem Zilkić.

RTS se izvinio Zukorliću

Glavni i odgovorni urednik Informativnog rograma RTS-a Nenad Lj. Stefanović izvinio se muslimanskim vernicima čija su osećanja povređena nenamernom greškom načinjenom u Dnevniku te medijske kuće, ali smatra neprihvatljivim da se bilo čije nezadovoljstvo iskazuje kršnjem zakona i pozivanjem na neplaćanje pretplate.

"Smatramo neprihvatljivim da bilo koji verski poglavar, političar bilo koje stranke ili poslanik u Narodnoj skupštini, svoje nezadovoljstvo radom RTS-a ili činjenicom da je verski obred prenošen iz jednog, a ne drugog hrama iste religije, izražava pozivanjem građana na kršenje zakona i neplaćanje pretplate, kako je u više navrata učinio muftija Muamer Zukorlić", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: