Saslušan svedok iz Srbije

Na suđenju bivšem pripadniku hrvatskih oružanih snaga u BiH Mirsadu Repku u Norveškoj, putem video-linka saslušan je svedok iz Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

17:44

Default images

Portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić precizirala je u izjavi Tanjugu da je u Veću za ratne zločine u Beogradu putem video linka, po zamolnici Ministarstva pravde Norveške i postupajućeg norveškog suda, sprovedeno saslušanje jednog svedoka.

Ona je objasnila da su norveško Ministarstvo pravde i sud zatražili da se saslušaju četiri svedoka, da je saslušan jedan, a da će ostala tri svedoka biti saslušana naknadno.

Suđenje Repku, bivšem pripadniku hrvatskih oružanih snaga u BiH, počelo je u Oslu 27. avgusta. Suđenje je prvi postupak za ratne zločine u Norveškoj od Drugog svetskog rata.

Norveško tužilaštvo tereti Repka, koji od 2001. godine ima norveško državljanstvo, da je između maja i oktobra 1992. godine počinio zločine nad 18 srpskih civila - muškaraca i žena, u logoru "Dretelj", na jugu Bosne i Hercegovine.

U "Dretelju" su držani uglavnom Srbi, civili koji su zlostavljani, držani u nehumanim uslovima, dok su žene silovane.

Na početku suđenja Repak je rekao da nije kriv za te zločine i da je samo sledio naređenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: