UNMIK: Uskoro sudu u Mitrovici

Okružni i Opštinski sud u severnom delu Kosovske Mitrovice profunkcionisaće početkom oktobra, najavio je Aleksandar Ivanko.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2008.

16:57

Default images

Portparol UNMIK-a je rekao da će u petak početi sređivanje i opremanje zgrade suda, navodeći da je potrebno više od dve nedelje da se obnovi rad te ustanove. Zgrada Okružnog suda demolirana je tokom sukoba 17. marta između UN policije i srpskih civila u severnom delu Mitrovice.

Najava početka rada suda u Mitrovici, koji je prestao da radi februara ove godine, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prvi je rezultat dijaloga između UNMIK-a i Vlade Srbije o tehničkim pitanjima.

Sa sporazumom o radu suda složila se i kosovska vlada, preneli su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Na prošlonedeljnom sastanku šefa UNMIK-a Lamberta Zanijera i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića dogovoreno je da u početku u sudu u severnoj Mitrovici rade UNMIK-ove sudije i tužioci, dok će se kasnije u rad uključiti i srpske i albanske sudije i tužioci.

Najavu brzog početka rada suda u Mitrovici najavio je i vršilac dužnosti zamenika šefa UNMIK-a Dejvid Harland, naglasivši veliku potrebu za ponovnim uspostavljanjem vladavine zakona u severnom delu Kosova.

"Smatramo da postoji velika potreba za uspostavljanjem vladavine prava. Mislim da će šef UNMIK-a morati da implementira odluke za ponovno otvaranje suda veoma brzo", rekao je Harland agenciji Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: