Optuženi Hrvati na slobodi

Četvorica bivših pripadnika hrvatskih oružanih snaga mogu se naći na slobodi jer je Ustavni sud prihvatio njihove ustavne tužbe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2008.

16:36

Default images

Optuženi za ubistva srpskih civila na obali Drave, u Osijeku 1991, Mirko Sivić, Gordana Getoš-Magdić, Zdravko Dragić i Tihomir Valentić iz pritvora će izići kad sudska odluka, doneta jednoglasno, faksom stigne u zagrebački okružni zatvor u Remetincu.

Četvoro optuženih, koji su proveli dve godine u zatvoru, koliko je trajala istraga i dosadašnji tok suđenja, koje je počelo krajem prošle godine i koje će, zbog zakonskih propisa, morati krenuti ispočetka.

Oni će se, tako, uz prvooptuženog Branimira Glavaša, naredbodavca tih zločina, koji je zbog poslaničkog imuniteta još pre skoro godinu dana pušten iz zatvora, braniti sa slobode.

Ostala dvojica optuženih, Dinko Kontić i Ivica Krnjak, koji je bio komandir jedinice povezane sa zločinima, ostaju u pritvoru.

Ponovljeno suđenje trebalo bi da počne tokom oktobra.

Osim za likvidacije desetak Srba na obali Drave, optužnica tereti Glavaša i za naređivanje zatvaranja i mučenja petoro i ubistva dvojice srpskih civila u krugu Sekretarijata za narodnu odbranu, na čijem čelu je Glavaš bio 1991.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: