Karneval brodova

U Beogradu se održava karneval brodova, peti po redu. Manifestacija je počela defileom mažoretkinja u centru grada.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2008.

20:00

Default images

Karnevalsku povorku brodova, uz muziku i đuskanje, otvorio je brod ''Vagabund'', čiji su članovi posade bili kostimirani u gusare, a na brodu ''Sirona'', koji se priključio kasnije povorci, bilo je u toku venčanje. U petoj karnevalskoj povorci učestvovalo je više od 20 brodova i 700 učesnika. Beograđani su imali različito mišljenje o organizaciji.

Za najmlađe sugrađane bio je održan Dečji karneval na kome su učestvovale 22 grupe. Beograđani su mogli da posmatraju dvadesetak jedrilica beogradskih jedriličarskih klubova, veslače, kajakaše, ali i padobrance, kao i umeće skijaša na vodi i kostimiranih džet-ski vozača.

Karnvalski program zvanično je počeo u centru grada. Smotra mažoretkinja počela je na Trgu Republike. Tu su se okupili ansambli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske.

Gosti iz regiona kažu da se beogradski karneval razlikuje od svih ostalih i da ima velikih izgleda da postane još jedna atrakcija Beograda.

Mažoretkinje su potom Knez Mihailovom ulicom krenule ka beogradskoj tvrđavi i pristaništu. U luci je održana smotra svih ansambala.

Centralni događaj je defile karnevalskih grupa. Svaka karnevalska grupa ima naziv svoje maske i svoju pesmu pod kojom nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: