Incident u Avganistanu

Nemački vojnici otvorili vatru na civilno vozilo u severnoj provinciji Kunduz jer se nije zaustavilo ni posle više upozorenja.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2008.

18:29

Default images

Jedna Avganistanka i dvoje dece su ubijeni, a četvoro dece je ranjeno, saopštila je avganistanska policija. Šef policije provincije Kunduz Abdul Rahman-Aktaš je rekao da se incident dogodio u u blizini grada Kunduz, prenela je nemačka agencija DPA. Aktaš je naveo da su "nemački vojnici otvorili vatru na auto kada se nije zaustavio ni posle nekoliko signala".

"Kada su kasnije pregledali automobil, našli su tela dvoje dece i jedne žene kao i četiri ranjena deteta", dodao je on.

Incident se dogodio sinoć u regionu gde nemački vojnici vode operacije koalicionih snaga (ISAF), saopštio je u Berlinu portparol nemačkog ministarstva odbrane Tomas Rabe.

Nemački i avganistanski vojnici, zajedno sa avganistanskom policijom, su postavili kontrolni punkt u toj oblasti, nakon što su dobili informaciju da će jedno vozilo prokrijumčariti drogu u susednu provinciju Takar, objasnio je Aktaš.

U sastavu ISAF-a ima više od 3.500 nemačkih vojnika i oni su uglavnom stacionirani u severnim provincijama. U sastavu ISAF-a je oko 53.000 vojnika iz oko 40 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: