Ponoš: Mirno, ali osetljivo

Zdravko Ponoš kaže da je situacija u kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu bez značajnijih promena i da je "mirno, ali osetljivo".

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 27.08.2008.

14:10

Default images

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je, tokom obilaska baze Devojačka čuka, ocenio da je saradnja sa pripadnicima Kfora ranije bila bolja nego što je sada, pošto je svedena na tehnički nivo.

"Dovedeni smo u situaciju da saradnju sa Kforom imamo samo na poslovnom i tehničkom nivou i na nivou razmene obaveštajnih podataka, ali od kada je Kfor angažovan za formiranje bezbednosnih snaga Kosova nismo više partneri", rekao je Ponoš.

Ponoš je sa saradnicima posetio i vojnu bazu u izgradnji Cepotina kod Bujanovca.

Načelnik generalštaba je dodao da Vojska Srbije obavlja zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti redovnim snagama, snagama za kontrolu terena i službom za intervencije.

Četvrta brigada Kopnene vojske zadužena je za kontrolu 117 kilometara administrativne linije sa Kosovom, odnosno 585 kvadratnih kilometara Kopnene zone bezbednosti.

Uz kontrolu administrativne linije sa Kosovom, sprovode se istovremene patrole sa multinacionalnim taktičkim snagama Istok američkog kontingenta Kfora sa kojima su ove godine sprovedene 203 istovremene kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: