Vlada prihvatila predlog Dinkića

Vlada prihvatila predlog da funkcioneri moraju da prijave ne samo ličnu imovinu, već i sve što su dobili od države na korišćenje

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

09:13

Default images

Predlog ministra ekonomije Mlađana Dinkića da se takva odredba doda u Zakon o agenciji protiv korupcije prihvaćen je na današnjoj sednici Vlade Srbije. Ministarka pravde Snežana Malović prihvatila je predlog i rekla da će ga uneti u predlog zakona.

Vlada je usvojila i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Protokola o unapređenju trilateralne saradnje u borbi protiv kriminala, a posebno prekograničnog kriminala sa vladama Rumunije i Bugarske.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o opštoj bezbednosti proizvoda.

To je sitemski zakon koji će obezbediti visok nivo zaštite bezbednosti proizvoda, rekao je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Vlada Srbije je saopštila da je obrazovala privremene organe u opštinama Ruma, Knjaževac i Prijepolje.

U tri opštine privremene mere uvedene su jer u zakonskom roku nije konstituisana vlast nakon lokalnih izbora 11. maja.

Vlada Srbije je danas i imenovala Božidara Đelića za nacionalnog koordinatora za pretpristupnu pomoć Evropske unije, a ministarku finansija Dianu Dragutinović za nacionalnog službenika za akreditaciju.

U saopštenju Vlade piše da je njihov zadatak da obezbede partnerske odnose Evropske komisije i Vlade Srbije, i drugih institucija i korisnika.

Vanredno povećanje penzija za 10 odsto nije bilo tema današnje sednice Vlade Srbije, jer još traju konsultacije o tom pitanju, izjavio je Slobodan Milosavljević.

"Još su u toku konsultacije između više ministarstava sa predsednikom Vlade. Očekujem da će u narednim nedeljama kompletna informacija o tome biti dostupna javnosti", rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Dodao je da očekuje da će odluka o povećanju penzija "vrlo brzo" biti doneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: