Maltretiranje novinara u Kruševcu

Novinarska udruženja osudila su što je policija u Kruševcu privela i maltretirala dopisnika dnevnog lista Pres Dragana Ilića.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

15:36

Default images

Ilić je u noći između nedelje i ponedeljka, posle fotografisanja saobraćajnog udesa u Kruševcu, priveden u policiju, sa obrazloženjem da je ometao proces istrage, a potom mu je od vređanja i pretnji u policiji te večeri pozlilo, pa je završio u Hitnoj pomoći, saopštio je NUNS.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da se vinovnici maltretiranja novinara najhitnije otkriju i kazne.

NUNS je pozivao ministra policije Ivicu Dačića, direktora policije Milorada Veljovića i načelnika Policijske uprave u Kruševcu Miljana Petrovića da deklarativna zalaganja o potrebi zaštite novinarske profesije prenesu svojim kolegama i u životne situacije.

"Zahtevamo da pripadnici policije prekinu sa praksom maltretiranja novinara, jer incident sa Ilićem nije prvi takve vrste koji se dešava, ne samo u Kruševcu, već širom Srbije", navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: